gedragstherapie

AANSCHAFADVIES

RASKEUZE & AANSCHAF BEGELEIDING

84Wil ik een rashond en welke? Of wil ik nu juist een bastaard of een herleidbare kruising? Dat is meestal de eerste vraag die men zich stelt als men erover nadenkt een hond aan te schaffen. Tenminste als er over nagedacht wordt. ANIMALE is betrokken bij dierenbemiddelingsorganisaties, zo geven wij advies bij probleemhonden die wegens omstandigheden herplaatst moeten worden.
Vaak komen wij tot de conclusie dat veel problemen voorkomen hadden kunnen worden als men er goed over nagedacht had, welk ras of kruising nu eigenlijk het beste bij en in het gezin past. Wij bieden u daarom hulp bij uw zoektocht naar de juiste hond voor u en uw gezin. Op deze wijze voorkomt u dat een hond na 2 à 3 jaar niet meer voldoet aan uw verwachtingen die u ten tijde van de aanschaf had.

Iedere hond verdient een goede en veilige plek binnen het gezin, waarbij aan zijn innerlijke behoeften worden voorzien. Een gemiddeld gegeven is dat een hond tussen de 10 en 15 jaar bij u zal zijn, dat is een lange periode waarin er veel zal veranderen binnen uw gezin en leefwijze. Denk er maar eens over na... een beginnend gezin krijgt misschien gezinsuitbreiding, anderen gaan ergens anders wonen of krijgen door werk minder tijd voor de hond of moeten kleiner gaan wonen of de kinderen zijn de deur uit en u wilt meer op reis gaan. Al deze veranderingen zijn normaal in een mensenleven, voor een hond echter kan dit een moment zijn waarop hij gedragsproblemen gaat ontwikkelen. Het is daarom van belang een goede raskeuze te maken.

36Ieder ras heeft zijn eigen raskenmerken en rasgebonden gedragskenmerken, individueel heeft iedere hond daarbij zijn eigen karakter. Het karakter van een hond is bijvoorbeeld bij een pup van 8 weken soms nog niet zo heel goed zichtbaar of bekend tenzij hij getest is bij de fokker. De raskenmerken daarentegen zijn wel bekend. Kiest u voor een oudere hond uit het asiel dan is er vaak niet veel bekend over zijn achtergrond en karakter. Door rekening te houden met raskenmerken en rasgebonden gedragskenmerken kan men al een goede start maken een juiste keuze te maken.
Zo heeft het ene ras veel beweging nodig het andere mag juist niet te veel beweging hebben; het ene ras zal meer geneigd zijn tot blaffen, het andere juist niet. Denkt u ook eens hieraan: een grote hond eet meer dan een kleinere en is dus ook duurder in verzorging. Er zijn tal van stellingen te noemen waarmee men rekening kunt houden bij uw keuze, wij stellen tezamen met u een profiel op van een hond die het beste in uw gezin en bij uw leefwijze past.

Herplaatsers

Heeft u al een keuze gemaakt voor een oudere hond uit het asiel, bemiddeling of zwerfhond? En wilt u meer zekerheid over uw keuze? Door het afnemen van enkele gedragstestjes kunnen wij uw keuze ondersteunen. Tevens begeleiden wij u tijdens de plaatsing van uw hond in uw gezin en gedurende de eerste weken van de hond in uw gezin.

Pup

39Heeft u de keuze gemaakt voor een pup? U krijgt van ons begeleiding op maat en naar wens. Een goede socialisatie en opvoeding van de pup is heel belangrijk, daar krijgt u van ons ook adviezen over, evenals over de verzorging en het voorkomen van gedragsproblemen. De begeleiding wordt samen met u afgestemd op uw gezin en leefomgeving.

Kosten

U krijgt bij ons eerlijk, deskundig en onafhankelijk advies en begeleiding. De kosten voor begeleiding zijn afhankelijk van uw hulpvraag. In sommige gevallen kunnen de kosten lager uitkomen, neem daarom altijd even contact op, wij kunnen u dan een betere kostenindicatie geven.

Kijk regelmatig even bij "in bemiddeling". Wij begeleiden eigenaars met het herplaatsen van hun trouwe viervoeter en zoeken regelmatig nieuwe baasjes.