educatie

inleiding

Scholing en informatievoorziening op kynologisch gebied!

Als KGT, instructeur en/of gedragstester heeft u de mogelijkheid om bij ANIMALE lezingen, workshops en nascholingen op het gebied van Kynologie (kennis van de hond) en Gedrag te volgen.
Daarnaast biedt ANIMALE i.s.m. professionals uit het werkveld interessante opleidingen en seminars aan. Met name op gebied van speurhonden opleiden is Patricia Spee (manager ANIMALE) erg actief en bekend als proffessional. 

In samenwerking met gecertificeerde en ervaren Mantrailing instructeurs uit binnen- en buitenland verzorgt ANIMALE de opleiding speurhondengeleider I ,II , III en de opleiding Recreatief- en  Mantrailing Instructeur.

Deze opleidingen, welke meerdere modulen bevatten, worden op onze website en Facebookpagina ruim vooraf aangekondigd. Na doorloop van alle modulen en goed resultaat behalen van de tussentijdse toetsen, ontvangt de deelnemer het certificaat 'speurhondengeleider' I , II of III of het diploma Instructeur. De opleiding instructeur is tevens in andere landen te volgen, vraag ons om informatie hierover bij interesse.

Met een goede voorlichting aan hondeneigenaren kunnen onder andere veel gedragsproblemen en daarmee ook veel herplaatsingen van honden voorkomen worden. Daarbij kunnen "ongelukken" zoals hondenbeten bij volwassenen, kinderen, soortgenoten en niet soortgenoten door goede voorlichting beperkt worden.

Wij richten ons niet alleen op therapeutisch gebied, maar ook op preventie door:

  • voorlichting, advies en begeleiding te geven aan cliënten binnen de gedragspraktijk;
  • voorlichting aan hondeneigenaren te geven middels cursussen, workshops en lezingen;
  • scholing, seminars en lezingen te organiseren voor instructeurs in de hondenopvoeding en hondensport, KGT-en, Gedragstesters en andere deskundigen binnen de sector.

 

Als instructeur krijgt u veelal te maken met een diversiteit aan vragen van leden en cursisten. Door het volgen van nascholingen en lezingen blijft uw kennis op peil en komt u in aanraking met nieuwe informatie. Hierdoor kunt u uw cursisten nog beter adviseren. Daarbij biedt het een extra service aan uw cursisten om ze op de hoogte te houden van geplande lezingen die voor hen erg interessant en belangrijk kunnen zijn. De lezingen en nascholingen worden georganiseerd door Gedragspraktijk ANIMALE, waarbij diverse sprekers en docenten uitgenodigd zullen woeducatie inleidingrden.

Wilt u liever met uw eigen organisatie, vereniging of bedrijf een informatiedag of avond organiseren, dan kunt u ons uitnodigen als spreker of organisator voor een specifiek thema. U heeft de mogelijkheid uit diverse thema's op het gebied van hondengedrag, voeding, verzorging en gezondheid. Daarbij staan wij altijd open voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om gezamelijk de interessen en wensen af te stemmen.

Neem gerust contact op:  Wij helpen u op het goede spoor!

Meer informatie over geplande activiteiten staat vermeld in de linker menukolom en in onze agenda.