Agility

Sporten met je hond

Agility wordt ook wel behendigheid genoemd. Het is een ontzettend leuke sport waar u en de hond veel plezier aan zullen beleven. Het is de bedoeling dat de hond zo net en snel mogelijk (foutloos) een parcours doorloopt dat bestaat uit sprongen, tunnels, hoepels, slalommen en ander klim en klauterwerk. Een goede gehoorzaamheid en samenwerking is hierbij ontzettend belangrijk. In de agility zult u uw hond meer en meer op afstand en met signalen moeten sturen. Nadat uw hond alle obstakels heeft aangeleerd zal hij steeds sneller worden, wij als handlers kunnen dan langzaam maar zeker meer afstand gaan creeëren zodat we niet meer het hele parcours mee hoeven te rennen. Dat is dus echt teamwerk! Uw hond moet tijdens het lopen van het parcours ontzettend goed op uw signalen letten.

Alle obstakels zullen stap voor stap worden aangeleerd, niet iedere hond is van nature goed in behendigheid, voor elk obstakel zijn weer andere spiergroepen nodig en het is belangrijk de tijd te nemen om die spiergroepen te ontwikkelen en te trainen. Uw hond wordt zich steeds bewuster van zijn eigen lichaam. Hiermee voorkomen we blessures.

 

hybrid-662810_1920
Veiligheid
  • Honden moeten minimaal 1 jaar oud zijn om de basis aan te leren en liefst 1,5 om gehele parcoursen te lopen.
  • Honden moeten in goede fysieke gezondheid verkeren, twijfel je hierover? Neem dan contact op of doe vooraf een check bij osteopaat en dierenarts. 
  • Honden moeten de CU beginners of een vergelijkbare cursus elders hebben doorlopen.

Is uw hond nog niet oud genoeg voor het ‘echte’ werk maar wilt u wel graag kijken of agility iets is voor u en uw hond? Kijk dan eens bij onze workshops. Wij bieden regelmatig workshops in verschillende sport en spel disciplines aan, bijvoorbeeld de workshop Puppy-Agility.

Twijfelt u of u en uw hond geschikt zijn voor Agility? Neem gerust contact met ons op.

Wij bij Animale beoefenen de Agility alleen recreatief, we leiden dus niet op om wedstrijden te gaan lopen.

Wanneer?

Woensdagen om 10:00

Zaterdagen om 12:15