Volwassen Honden

Voor honden die (nog) niet los kunnen trainen

De volwassen honden cursus is nieuw bij ons. We hebben deze cursus in het leven geroepen omdat er volwassen honden zijn voor wie de CU nog te veel gevraagd is. Dat kan komen omdat zij nog nooit een cursus hebben gevolgd maar bijvoorbeeld ook bij wisselen van eigenaar bijvoorbeeld omdat de hond uit het asiel komt of uit het buitenland.

De volwassen honden cursus is een gehoorzaamheidsprogramma waarbij de honden ten alle tijde aan de lijn worden gehouden. We richten ons op de gehoorzaamheid maar ook op de band en samenwerking tussen u de nieuwe eigenaar en de hond. Na het doorlopen van deze cursus kan dan eventueel begonnen worden met de CU of onze sport en spel cursussen.

Er wordt op een leuke manier op ieders eigen niveau getraind. Er is geen vast programma, het programma wordt aangepast naar wat u en uw hond nodig hebben. We trainen daarom in kleine groepen zodat iedereen de nodige persoonlijke aandacht krijgt.

dog-753269_1920
greyhound-2216309_1920
Verschil met de Control Unleashed

Bij de CU, control unleashed wordt gewerkt naar het los van de lijn kunnen volgen van de cursus. Veel honden kunnen echter om verschillende redenen niet los van de lijn werken of vinden het heel spannend wanneer andere honden los van de lijn aan het werk zijn. Om ook deze honden en hun baasjes te kunnen helpen gaan de honden tijdens de volwassen honden cursus nooit(!) los van de lijn tenzij anders aangegeven. We werken wel met lange lijnen echter altijd alleen wanneer cursusleiding aangeeft dat dit mogelijk is en wanneer iedereen zich hier veilig bij voelt.

Voor wie?
  • Honden die (net) uit het buitenland komen
  • Honden die geadopteerd zijn vanuit een asiel
  • Honden die herplaatst zijn
  • Angstige honden
  • Honden waarbij lijflijke interacties met andere honden niet kunnen, bijvoorbeeld vanwege een operatie of andere lichamelijke klachten
  • Honden met de neiging tot vluchten
  • Mensen die bang zijn voor (andere) honden

Voor honden die uitvallen aan de lijn of agressie inzetten naar soortgenoten en daarom niet los kunnen lopen hebben wij een apart Troubleshooters programma waar u aan mee kunt doen. Twijfelt u nog in welke groep u het beste past? Neem dan gerust contact op.

dog-3272339_1920