Aandacht voor u en uw hond

Animale Hondenschool en Gedragspraktijk

Animale is een Hondenschool en Gedragspraktijk in Limburg. We geven vele cursussen en helpen u bij allerhande problemen. Ons team is van alle markten thuis! U kunt bij ons terecht voor de opvoeding van uw hond van a-z van pup tot puber, volwassen hond en senior honden, daarnaast zijn alle rassen natuurlijk welkom!

Het stopt natuurlijk niet bij de opvoeding alleen. Puppy cursus, Puber cursus en de algemene gehoorzaamheid zijn natuurlijk leuk en absoluut noodzakelijk, maar daarna (of tegelijkertijd) is het ook ontzettend leuk om samen met je hond iets te ondernemen. Veel honden vinden de dagelijkse wandeling leuk maar het geeft ze niet de uitdaging of de samenwerking met u waar ze zo van kunnen genieten. Wij bieden dus ook cursussen om leuk met de hond bezig te zijn en dat biedt enorm veel voordelen! Kijk bijvoorbeeld eens bij het Speuren, de Rally-O, Hoopers, Flyball of Agility. Kunt u niet kiezen? Vraag ons voor advies en neem contact op.

Voor de hondenschool hebben we verschillende trainingsvelden, het trainingsveld in Zuid-Limburg ligt in Heerlen. Goed te bereiken vanaf: Heerlen, Brommelen, Nuth, Oirsbeek, Schinnen, Schimmert, Schinveld, Brunssum, Wijnandsrade, Voerendaal, Hulsberg, Simpelveld, Spaubeek, Valkenburg, Kerkrade, Landgraaf, Beek, Elsloo, Bunde, Meerssen, Geleen, Sittard, Klimmen.

Gloednieuw trainingscentrum zomer 2023

Ook In Midden-Limburg hebben we een trainingsveld, deze ligt in Nieuwstadt en is sinds de zomer van 2023 in gebruik. De plannen zijn om hier ook een Snuffeltuin aan te leggen.

Het trainingscentrum in Nieuwstadt is goed te bereiken via: Susteren, Echt, Puth, Beek, Elsloo, Spaubeek, Oirsbeek, Urmond, Geleen, Munstergeleen, Stein, Geleen, Sittard, Born, Grevenbicht, Roosteren, Dieteren, Koningsbosch, Maria-Hoop, Montfort, Herkenbosch, Maasbracht en Roermond.

Geschoold en gediplomeerd

Probleemgedrag? Geen probleem! We komen ook aan huis. Voor de gedragstherapie en de gedragslessen of privé lessen reizen we heel Limburg door en gaan soms ook naar België en Duitsland. Neem gerust contact op wanneer u probleemgedrag ervaart of kijk eens bij Gedragstherapie

Training op maat

Trainingen worden bij ons altijd op maat samengesteld, geen enkele combinatie baas en hond is immers hetzelfde.

Bij de puppy, pré puber en puber cursus ligt de nadruk op de omgang en opvoeding van de hond, het vormen van een band en een fijne samenwerking. U leert over lichaamstaal, hoe honden leren en hoe u uw eigen hond beter kunt leren begrijpen. Hoe beter jullie elkaar begrijpen, hoe sterker jullie band kan worden en hoe beter jullie samenwerking wordt. Er zal dus tijdens de lessen ook veel aandacht zijn voor theorie. Al uw vragen worden beantwoordt naar de laatste wetenschappelijke inzichten in hondenland. We richten ons hierbij voornamelijk ook op de preventieve zorg. Veel gedragsproblemen kunnen hierdoor voorkomen worden en voorkomen is beter dan genezen.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer u begrijpt waarom uw hond doet wat hij doet, u veel beter kunt inspelen op het gedrag en zo gedragsproblemen kunt voorkomen of in ieder geval op tijd aan de bel kunt trekken.

Training bij ons gaat dus niet alleen om het leren luisteren van uw hond, zeker in de jonge honden groepen zijn de honden nog volop in ontwikkeling en gaat uw hond door verschillende leeftijdsfases. Het is belangrijk om te begrijpen dat een hond in de pubertijd niet altijd even goed luistert en dat hij daar vaak zelf niet zo heel veel aan kan veranderen. Hoe ga je daar als baasje mee om?

Daarnaast vinden wij dat training ook vooral leuk moet zijn! Een goede training werkt het beste wanneer baasje en hond met plezier op het veld staan.

Wij werken daarom uitsluitend positief met respect voor mens en dier. Het gebruik van een prikband, slipketting, jachtlijntje of enig ander middel bedoeld om pijn of schrik toe te dienen aan de hond is dan ook niet toegestaan.

De lessen worden gegeven op verschillende trainingsvelden in de gezonde buitenlucht. Voor het speuren kun je ons overal tegenkomen, we kiezen steeds andere locaties met elk hun eigen uitdaging.

Bij training hoort goed materiaal

Veel van de materialen die we gebruiken maken we zelf, onder de naam Animale Authentics creëren we halsbanden en tuigen op maat, geheel naar wens samengesteld en passend voor uw hond. Onze halsbanden en tuigen zijn ontzettend sterk, duurzaam en kunnen daarnaast bedrukt worden met de naam en bijvoorbeeld een telefoonnummer.

Naast halsbanden en Y-tuigen maken we ook lijnen, onze hondenlijnen zijn te krijgen in alle verschillende lengtes, worden gemaakt van verschillende materialen waaronder Biothane, Leer, Hexa Pvc, Paracord en Rubber tracing (grip) lijnen. Heeft u iets speciaals nodig? Bijvoorbeeld een lijn met een extra handvat, een splitter, een autogordel, een anti-escape tuig, noem het maar op, we maken het voor u.

U kunt bij ons tevens terecht voor de anti teken bandjes met EM-kralen in vrijwel alle kleuren te krijgen en supersnel geleverd.

We hopen u en uw hond snel eens te zien!