Authentics

Naast hondentraining maken wij ook benodigdheden voor uw hond, denk bijvoorbeeld aan tuigen, lijnen, halsbanden, anti teken producten, autogordels, korthouders, muilkorven, dogtags met naam en telefoonnummer, en meer. We maken onze producten alleen van hoogwaardige materialen zodat ze lang mee gaan.

Tuigen

Er bestaan ontzettend veel verschillende tuigen op de markt maar in mijn optiek is er maar 1 echt geschikt en dat is het Y-tuig. Ik heb er dus voor gekozen om ook alleen dit type tuig te maken, gewoon omdat dat het enige tuig is waar ik als hondentrainer en gedragstherapeute achter sta. Een  Y-tuig zorgt ervoor dat uw hond niet belemmerd wordt in zijn bewegingen. Niet alleen de nek/hals wordt met een goed Y-tuig ontzien, we kijken ook naar het volledige skelet, spieren, pezen en gewrichten. Een goed zittend Y-tuig verdeelt de druk over het lichaam, daar waar het lichaam dit kan dragen. Het borststuk zit wat verder naar achteren zodat schuren onder de oksels wordt voorkomen. 

Met onze tuigen behoed je je hond voor schade door trekken aan de riem. Ook honden die niet aan de lijn trekken hebben baat bij een Y-tuig. Honden blijven onvoorspelbaar, rennen achter een kat aan, springen naar een andere hond, horen iets ritselen in het struikgewas of draaien plots om omdat ze net langs een wel heel interessant geurtje liepen. Het gebeurt helaas vaker dan we denken. 

Verschillende keuzes

Wel of geen Paracord?

Om het tuig nog wat meer draagcomfort te geven, omwikkelen we de biothane met paracord. Het tuig wordt zo zachter en breder en komt er natuurlijk prachtig uit te zien. 

Let op, zit uw hond veel in het water? Dan is een tuig met paracord natuurlijk wel heel mooi maar deze blijft ook langer nat, houd hier rekening mee. Biothane neemt helemaal geen vocht op en is dus beter geschikt voor de waterratjes onder ons.

Onze tuigen kunnen tevens gevoerd worden met een foam 

Extra borst-buik band? Safety tuig

Onze tuigen zijn enkelvoudig te bestellen of met een extra borst-buik band voor de Houdini’s, escape artists, angstige en vluchtgevaarlijke honden. 

Extra gesp

Tevens kunnen we bij de hals een extra gesp toevoegen voor de honden die het niet prettig vinden wanneer een tuig over de kop heen gaat. 

Werkwijze

U neemt contact met ons op en vertelt ons uw wensen. Wij vragen van u de benodigde maten en een foto van uw hond. Hebben we alle info? Dan gaan we aan de slag en ontvangt u binnen enkele dagen een geweldig nieuw tuig dat helemaal aan uw wensen voldoet!

Hond in de groei? Maken we hem toch gewoon verstelbaar! 

Verstelbare tuigen kunnen maar gedeeltelijk met Paracord worden versierd.

Prijzen 

Variëren van 50,- tot 85,- euro afhankelijk van de grootte en gebruikte materialen, neem gerust contact op.