Control Unleashed

Klaar voor het echte werk?

Control Unleashed komt het meest overeen met de Obedience, ofwel de hogere gehoorzaamheid.

Bij de beginners maken we een start met het los van de lijn leren werken. Er wordt nog niet verwacht dat uw hond dit al kan, we werken hier samen naartoe. De lijn zal nog veel gebruikt worden als ‘veiligheidsriem’. We werken toe naar gehoorzaamheid onder alle omstandigheden.

Bij de gevorderden wordt natuurlijk iets meer verwacht van u en uw hond, tijdens de gevorderden cursus is het de bedoeling dat uw hond, wat er ook gebeurt, bij u blijft. Daarnaast zal uw hond zo veel mogelijk zonder de lijn de les moeten volgen. Een moeilijke opgave want u bent niet de enige die uw hond los heeft lopen. Oefening baart kunst!

Gehoorzaamheid kan naar ons idee alleen wanneer er een sterke relatie is tussen eigenaar en hond. We zullen dus ook oefeningen doen die deze band versterken.

golden-retriever-4025683_1920
dachshund-672780_1920
Voor wie?
  • Uitsluitend(!) voor sociale honden
  • Voor honden die de puber cursus of een vergelijkbare cursus elders hebben doorlopen
  • Voor honden vanaf minimaal 10 maanden

 

Is uw hond niet sociaal of kan hij om andere redenen niet los van de lijn werken, kijk dan eens bij onze volwassen honden cursus. Bij echt probleemgedrag of agressief gedrag tegenover soortgenoten adviseren wij de Troubleshooters.