Werken aan een specifiek gedrag

Gedragsles

Een gedragsles kunt u zien als een kort consult & privé les in 1. We werken ter plekke aan een specifiek probleemgedrag, bijvoorbeeld uitvallen naar andere honden of in de armen happen tijdens het wandelen etcetera.

Het verschil met een gedragsconsult is dat u geen uitgebreid therapieplan ontvangt, u krijgt ter plekke de informatie en oefeningen geleerd.

Een gedragsles is niet geschikt voor honden die meerdere ‘complexe’ problemen hebben. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen of we het met training af kunnen of dat er misschien therapie nodig is.

Een gedragsles is 1 op 1 begeleiding en duurt vaak 1 tot 1,5 uur. In die tijd gaan we veel trainen maar ik zal ook veel uitleggen over het gedrag van uw hond, ik leg u uit waar het gedrag vandaan komt, welke signalen uw hond afgeeft en waar u op kunt letten.

Meer diepgang nodig

Voorafgaand aan de gedragsles bespreken we telefonisch het probleem. Ik zal u vragen stellen over uw hond en de problemen die u ervaart.

Denk aan vragen als:

  • Hoe/wanneer is het gedrag begonnen
  • Hoe vaak komt het gedrag voor, wanneer is het erger of juist minder erg
  • Vragen over de gezondheid van uw hond
  • Zijn er andere problemen
  • Wat zou u willen bereiken

Als ik denk dat ik u kan helpen met een gedragsles dan maken we een afspraak, soms blijkt uit het telefoongesprek dat er meerdere problemen spelen. Als dat het geval is dan zal ik u aanraden een afspraak te maken voor gedragstherapie. Tijdens de gedragstherapie wordt het gedrag van alle kanten bekeken en wordt een nauwkeurige diagnose gesteld.