Sporten met je hond

Agility

Agility wordt ook wel behendigheid genoemd. Het is een ontzettend leuke sport waar u en de hond veel plezier aan zullen beleven. Het is de bedoeling dat de hond zo net en snel mogelijk (foutloos) een parcours doorloopt dat bestaat uit sprongen, tunnels, hoepels, slalommen en ander klim en klauterwerk. Een goede gehoorzaamheid en samenwerking is hierbij ontzettend belangrijk. In de agility zult u uw hond meer en meer op afstand en met signalen moeten sturen. Nadat uw hond alle obstakels heeft aangeleerd zal hij steeds sneller worden, wij als handlers kunnen dan langzaam maar zeker meer afstand gaan creëren zodat we niet meer het hele parcours mee hoeven te rennen. Dat is dus echt teamwerk! Uw hond moet tijdens het lopen van het parcours ontzettend goed op uw signalen letten.

Alle obstakels zullen stap voor stap worden aangeleerd, niet iedere hond is van nature goed in behendigheid, voor elk obstakel zijn weer andere spiergroepen nodig en het is belangrijk de tijd te nemen om die spiergroepen te ontwikkelen en te trainen. Uw hond wordt zich steeds bewuster van zijn eigen lichaam. Hiermee voorkomen we blessures.

Veiligheid

  • Honden moeten minimaal 1 jaar oud zijn om de basis aan te leren en liefst 1,5 om gehele parcoursen te lopen
  • Honden moeten in goede fysieke gezondheid verkeren, twijfel je hierover? Neem dan contact op of doe vooraf een check bij osteopaat en dierenarts
  • Honden moeten Control Unleashed of een vergelijkbare cursus elders hebben doorlopen

Is uw hond nog niet oud genoeg voor het ‘echte’ werk maar wilt u wel graag kijken of agility iets is voor u en uw hond? Kijk dan eens bij onze workshops. Wij bieden regelmatig workshops in verschillende sport en spel disciplines aan, bijvoorbeeld de workshop Puppy-Agility.

Twijfelt u of u en uw hond geschikt zijn voor Agility? Neem gerust contact met ons op.

Vriendelijke en enthousiaste trainsters. Goede tips en adviezen en gericht op de hond als individu. En er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Francis en Iwan Theunissen

Wij bij Animale beoefenen de Agility alleen recreatief, we leiden dus niet op om wedstrijden te gaan lopen. Agility wordt alleen op onze locatie in Nieuwstadt gegeven en wordt niet in Heerlen gegeven.