Een hele beslissing, laat u daarom goed informeren

Ik wil een hond

U denkt eraan om een hond aan te schaffen, hartstikke leuk, honden zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en vormen vaak echt onderdeel van het gezin. Maar past een hond wel bij u? En zo ja, welke dan? Er zijn zoveel verschillende rassen en zelfs binnen het rassen zit ontzettend veel verschil. Gaat u voor een puppy of een oudere hond? Een hond uit het asiel of het buitenland?

Welke hond past bij mij?

Kiest u voor een pup dan is de eerste vraag natuurlijk, welk ras, en naar welke fokker ga je? Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor een bepaald ras en dit ras ook bij u past, kunnen wij mee gaan kijken bij de fokker en beoordelen of de pup die u gekozen heeft wel echt bij u en uw situatie past. Beter nog is het wanneer pups op basis van hun karakter worden toegewezen door een gedragstherapeut, echter werken nog niet alle fokkers op deze manier.

Een hond is soms hard werken

Een hond is een maatje, is deel van het gezin, het is soms ook hard werken en dat is wat mensen nog wel eens vergeten. Los van het uitlaten, de training en de verzorging van een hond, krijgen sommige honden te maken met ziekte of gedragsproblemen, ook wanneer je als eigenaar alles goed hebt gedaan.

Sommige problemen zijn nu eenmaal niet te voorkomen. Onze wereld en ook onze honden zijn niet altijd even maakbaar. Wij willen graag dat u zich hiervan bewust bent, ook wanneer het even minder gaat moet u voor uw maatje zorgen, bij die zorg horen soms hoge kosten.

Tijdens cursussen doen wij aan preventie van problemen, echter die preventie begint dus al bij de aanschaf. We proberen zo mismatches te voorkomen.

Leuke en leerzame lessen en top begeleiding (staan ook buiten de lessen om klaar voor je als daar aanleiding voor is)

Abby Vente

Het zit in de genen

Los van alle uiterlijke kenmerken als grootte, vachtkleur, langharig of kortharig, flaporen of recht opstaande oren enzovoort, beschikt een hond natuurlijk ook over ontzettend veel gedragsmatige eigenschappen. Onze honden zijn allemaal met een bepaald doel gefokt en hoewel sommige honden nu niet meer met dat doel gefokt worden zien we vaak nog wel eigenschappen terug die te herleiden zijn naar die oorspronkelijke selectie. Ook hier moet je rekening mee houden in de vraag of een bepaalde hond bij je past.

Het is een fabeltje dat pups van alle rassen allemaal evengoed op te voeden zijn, maar we kunnen wel inspelen op de ras-specifieke eigenschappen van een hond om zo het gedrag in goede banen te leiden.

We gaan ervoor

U weet het zeker, we hebben samen gekozen voor een bepaald ras en hebben onderzoek gedaan naar verschillende fokkers. Het is belangrijk dat zowel u als de fokker een goed gevoel hebben. Vanaf het moment dat u uw pup in huis heeft zorgen we er samen voor dat het uw pup aan niets ontbreekt.

Wij hebben speciale pakketten samengesteld voor een optimaal begin van jullie leven samen, zowel voor pups als oudere (asiel of herplaats) honden. Dit zijn alles-in-een pakketten waar vaak ook een aantal cursussen of privé lessen bij zitten. We kunnen deze pakketten ook op maat samenstellen, neem hiervoor even contact met ons op.