Op weg naar een puber

Pré-puber cursus

Pré Pubers, de naam zegt het al, voor jonge honden die nog net geen Puber zijn. Deze cursus sluit aan op de puppy cursus, we begeleiden u en uw hond tijdens deze (soms moeilijke) levensfase.

Hoe ver kan ik gaan?

Uw pup wordt ouder en dat gaat gepaard met allerlei ontwikkelingen, ook in het brein van uw pup. De eerste weken dat u uw pup in huis hebt vliegen voorbij, daarna breekt al snel de tijd aan van uitproberen. U en uw gezin zullen flink getest worden, uw puppy is beland in de fase waarin hij gaat uitproberen hoe ver hij kan gaan. Grenzen worden verlegd, letterlijk en figuurlijk, uw pup gaat tanden wisselen en bepaalde geuren worden ineens een stuk interessanter. We nemen u mee in de belevingswereld van uw pup, wat gebeurt er allemaal in dat brein en waarom laat uw hond ineens ander gedrag zien dan voorheen?

Wat gaan we doen?

We borduren voort op de puppy cursus, oefeningen worden steeds moeilijker en er zullen een aantal nieuwe oefeningen bij komen. Daarnaast is er veel aandacht voor de problemen waar u als baasje tegenaan loopt, we geven uitleg over hoe en waarom deze problemen ontstaan zodat u ook begrijpt waarom uw hond bepaald gedrag laat zien. Daarnaast gaan we verder met socialisatie. Socialisatie stopt niet bij 12 weken maar er is wel een belangrijk verschil tussen de eerste en tweede socialisatie fase. In de tweede socialisatie fase worden eerder opgedane ervaringen bevestigd. Blijf dus vooral doorgaan met socialiseren zodat eerder opgedane ervaringen positief blijven.

De pré-puber cursus is voor:

  • Honden die bij ons de puppy cursus hebben doorlopen
  • Honden in de leeftijd van 4 t/m 7 maanden
  • Honden die elders de puppy cursus hebben gedaan en graag verder willen trainen
  • Honden die nog geen cursus hebben gevolgd maar wel de juiste leeftijd hebben