Bananen in de oren

Puber cursus

Kent u dat? Die blik in de ogen van uw hond waarmee hij wil zeggen, ‘Ik heb je gehoord, ik ben even aan het denken of ik ga luisteren of dat ik gewoon lekker mijn eigen ding ga doen.’

Of dat loopje waarvan u gewoon weet dat uw trouwe viervoeter iets heeft uitgespookt? Ja? Welkom in de pubertijd. De periode waarin uw hond plots alles wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd lijkt te zijn vergeten. En u was nog wel zo trots op wat hij allemaal al kon.

Dat doet uw hond allemaal niet expres, hij is volop in ontwikkeling, emoties vliegen soms alle kanten op en hij heeft vaak andere prioriteiten dan luisteren. Dat hoort er allemaal bij, uw hond is op weg naar volwassenheid. Tijdens deze cursus zullen wij u leren hoe u het beste met uw puberende hond om kunt gaan.

Een uitdagende leeftijdsfase

De puberteit van uw hond kan soms een enorme uitdaging zijn, niet alleen voor u maar ook voor uw hond. Hij krijgt te maken met allerlei lichamelijke veranderingen, hormonen gaan een rol spelen, honden worden geslachtsrijp, bepaalde geuren krijgen ineens een andere betekenis. Uw hond is op weg om een stabiele volwassen hond te worden, fouten maken hoort daarbij en is onderdeel van het process. Uw hond maakt soms keuzes die niet altijd even handig zijn. Training helpt u, en uw hond, om veilig en spelenderwijs de wereld te begrijpen.

De puberteit start vanaf ongeveer 6 maanden en duurt officieel tot 9 maanden. Echter, de groei naar volwassenheid gaat door. Veel kleine rassen zijn volwassen bij 1,5 jaar terwijl grote rassen soms pas volwassen zijn wanneer zij de leeftijd van 3 jaar bereiken. Sommige hondenrassen puberen langer dan anderen en er zijn zelfs rassen die 4 tot 5 jaar puberen.

Al meerdere blokken hier gevolgd en we gaan nog door, erg tevreden met de aanpak en kunde van de eigenaresse! Ook fijne hulp gehad bij de gedragsproblemen met onze hond.

De puber cursus is voor:

  • Honden in de leeftijd van 7 maanden tot 3 jaar
  • Honden die de pré-puber cursus hebben doorlopen
  • Honden waarbij de concentratie nog niet goed genoeg is voor de Control Unleashed, ons gehoorzaamheid programma
  • Honden die elders een jonge honden cursus hebben gevolgd en graag verder willen trainen