Voor de allerkleinste

Puppy cursus

Puppy cursus is misschien wel de belangrijkste cursus voor hondeneigenaren maar ook voor uw puppy. Of u nu veel of weinig ervaring met honden heeft, de opleiding van uw puppy is een must.

Puppycursus is er voor de allerkleinste, u krijgt uw pup vanaf een leeftijd van 7 à 8 weken, 8 weken is tevens de leeftijd waarop u het beste met de training van uw pup kunt beginnen. Tussen de 3 en 12 weken zit de pup in zijn eerste socialisatiefase, het is belangrijk dat hij in deze fase op een positieve manier kennismaakt met de wereld om hem heen. Socialisatie stopt niet bij 12 weken, de tweede socialisatie fase loopt nog ver door in het eerste levensjaar.

Een goede socialisatie zorgt voor een hondje met meer zelfvertrouwen, minder angst en dus minder kans op agressie. Maar hoe doe je dat dan, dat socialiseren? We leggen tijdens de puppycursus een veilige basis zodat uw hond later beter kan omgaan met nieuwe en spannende situaties. Zie de puppycursus als de fundering van jullie leven samen.

Geen tijd op de momenten dat wij de puppycursus geven of liever alle tijd voor jezelf? Wij geven de puppycursus ook privé en komen bij u aan huis, zie hiervoor puppy privé lessen.

Wij hebben onze eerste puppy cursus gedaan bij Animale. Hele fijne en leerzame lessen van Therese. In kleine groepjes kijken, oefenen, leren en vooral lekker samen met onze puppy's bezig zijn. Wij vonden het top en hebben onze vervolg cursus alweer geboekt bij Animale.

Willy Vroemen

Niet alleen gehoorzaamheid

Niet alleen oefeningen aanleren maar vooral veel aandacht voor; socialisatie, het opbouwen van een band tussen u en uw pup, balans en coördinatie, spelen met uw pup en omgaan met verschillende omgevingsprikkels. We besteden veel aandacht aan gedrag, wat doet mijn hond en waarom doet hij dat? En, hoe kan ik daar het best op inspelen?

We leren u kijken naar uw eigen hond maar ook naar de andere honden van de groep en proberen u mee te nemen in de belevingswereld van uw hond. Wanneer u uw hond goed begrijpt kunt u problemen voor zijn, we investeren tijdens de puppycursus dan ook in preventie van probleemgedrag.

Cursus moet leuk zijn!

Bij Animale werken we met respect voor mens en dier, daarnaast zijn we ervan overtuigd dat een cursus vooral ook leuk moet zijn. Wanneer baas en hond het naar hun zin hebben bereiken zij samen veel meer.

Puppycursus bij Animale:

  • Wij werken uitsluitend met positieve trainingsmethodes
  • Kleine groepjes, voor iedereen voldoende aandacht
  • Onze instructeurs zijn professioneel
  • Iedereen is welkom, het hele gezin mag mee
  • Cursus voor alle rassen

Puppy op komst? Of denk je eraan een puppy aan te schaffen, wij geven ook aanschafadvies en kunnen u voordat de puppy er is veel vertellen over wat dat nu eigenlijk allemaal inhoud zo’n pupje in huis. Wil je graag weten hoe zo’n puppycursus precies in zijn werk gaat? Kom gerust eens kijken bij ons op het veld!