Leven op z'n kop, ook voor uw hond

Kindje op komst

U bent zwanger, of wilt zwanger worden, en u heeft één of meerdere honden.

Er gebeurt in deze periode ontzettend veel, niet alleen verandert u van postuur, ook uw geur verandert en u gaat zich anders gedragen. En niet alleen u, ook uw omgeving verandert. Dit alles gaat vaak gepaard met spanningen, ook voor uw hond. Die spanningen kunnen ervoor zorgen dat uw hond niet goed weet wat er allemaal aan de hand is en hem prikkelen ongewenst gedrag te ontwikkelen.

Honden en baby’s kunnen niet als vanzelfsprekend goed met elkaar overweg, u zult uw hond stapsgewijs moeten leren dat er een baby aankomt en hoe de hond hiermee om kan gaan. Dat is soms best lastig maar het is heel belangrijk dat u de hond betrekt in alle veranderingen en hem de kans geeft hieraan te wennen.

Een hond laten wennen aan een baby begint al voordat het kindje er is. Vaak merkt u als aanstaande moeder dan ook al subtiele (en minder subtiele) gedragsveranderingen bij uw hond. Hoe u hier mee om kunt gaan leren wij u tijdens het huisbezoek.

Goede voorlichting voorkomt ongelukken!

Het gebeurt veel te vaak dat honden herplaatst worden omdat ze niet overweg kunnen met de nieuwe baby, onnodig! Want met goede begeleiding kunnen we de hond juist een essentieel onderdeel laten uitmaken van de opvoeding van jullie kindje, sterker nog, kinderen hebben vaak enorm veel baat bij een hond. Een hond is een echt maatje en een verrijking voor het leven van een kind.

Wij komen aan huis en vertellen u alles waar u rekening mee moet houden, hoe u uw hond nu al kunt laten wennen, hoe u uw hond straks aan de baby kunt voorstellen en hoe het gaat als de baby er eenmaal is.

Wat houdt het in?

  • Voorlichting voor aanstaande ouders, toegespitst op uw situatie
  • Wij komen aan huis
  • Persoonlijke rapportage achteraf waarin alle te nemen maatregelen nog eens uitgebreid beschreven staan.
  • Beoordeling van de hond, niet iedere hond is immers hetzelfde
  • Begeleiding tijdens de eerste weken
  • Uit te breiden met een privé les over lichaamstaal en communicatie zodat u de hond beter leert begrijpen.