Een les voor ouders en kinderen

Puppy op komst

Deze les is eigenlijk vooral voor de mensen, de ouders en de kinderen. De puppy moet natuurlijk ook nog heel veel leren maar daar hebben we cursus voor. Deze les(sen) gaat om het begrijpen van een pup, weten wat hij of zij nodig heeft en hoe jullie hem dat als gezin kunnen bieden. Begrijpen wat de pup tegen je ‘zegt’ zorgt voor minder frustratie van alle kanten.

Een pup in huis is natuurlijk ontzettend leuk, ook voor de kinderen. Wat we op onze roze puppy-wolk wel eens vergeten is dat het ook best wel heftig kan zijn, zeker voor kinderen! Kinderen hebben een hele andere belevingswereld dan volwassenen. Waarom bijt mijn puppy mij? Hij vind mij vast niet leuk! Dit kan kinderen onzeker en zelfs verdrietig maken. Pups en kinderen begrijpen elkaar vaak niet zo goed. Waar de een een leuk spel ziet, ziet de ander bedreiging. Het is dus zaak om het contact tussen kinderen en de nieuwe pup in goede banen te leiden. Maar hoe doe je dat dan?

Wat gaan we doen?

We komen eerst langs als jullie pup er nog niet is, dan bespreken we wat het eigenlijk inhoud om een pup te hebben en wat een pup allemaal nodig heeft. Wat kunnen jullie verwachten de eerste dagen? Jullie mogen dan ook al jullie vragen stellen. We hebben het onder andere over de volgende onderwerpen.

  • Lichaamstaal begrijpen, wat bedoelt mijn puppy?
  • Elkaar begrijpen, communiceren
  • Regels voor de hond en regels voor het kind, respect voor elkaar!
  • Leuke spelletjes

Hierna maken we een afspraak voor de tweede les, deze vind plaats als jullie de pup een paar dagen in huis hebben. We gaan dan samen goed naar jullie puppy kijken en gaan de geleerde dingen uit les 1 in de praktijk brengen. Daarna kunnen we desgewenst nog een afspraak maken of kunnen jullie komen meedoen aan de puppycursus. Natuurlijk worden ook deze lessen samengesteld en aangepast op uw situatie, dus ook als u helemaal geen kinderen heeft maar wel in blijde verwachting van een pup bent, zijn deze lessen geschikt voor u.

We hebben ook leuke lessen speciaal voor kinderen die al een (oudere) hond in huis hebben of voor gezinnen met kinderen die een (asiel) hond willen adopteren, kijk eens op de pagina ‘Lessen voor kinderen’