Nieuws

17 – 03 – 2020

Update Corona virus

Hondenschool en gedragspraktijk gesloten tot 6 april ivm Corona virus.

Alle cursisten van het 2e blok hebben inmiddels mail ontvangen. We zijn open voor al jullie vragen via telefoon, mail, app en Facebook en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Gedragspraktijk is open voor noodgevallen. Bel gerust, we zoeken samen naar een oplossing.

Gezondheid is ons grootste goed! Sluit jezelf niet op maar wees gewoon voorzichtig en gebruik gezond verstand.

Hopelijk tot heel snel!

Team ANIMALE

12 – 03 – 2020

Preventieve maatregelen coronavirus Covid-19

Dag allemaal, 

De afgelopen dagen neemt de ongerustheid over het coronavirus toe, daarom ook van ons een mailing met richtlijnen zoals die nu door onze overheid wordt gecommuniceerd. 

Voor ons betekend dit dat we momenteel de hondenschool nog niet hoeven te sluiten. Wel wil ik jullie met klem verzoeken de hygiene maatregelen van eerder in acht te houden. De hondenschool en onze honden zorgen ervoor dat het vooral ook een gezellige plaats is waar mensen elkaar ontmoeten, we willen jullie nu vragen om na de les rustig het veld te verlaten en niet te blijven hangen. 

Hygienemaatregelen

 • Was je handen regelmatig met water en zeep. Minstens 40 tot 60 seconden.
 • Schud geen handen maar zwaai als begroeting
 • Voel je je niet lekker? Moet je hoesten of ben je plots verkouden? Blijf dan thuis en blijf zeker uit de buurt van de zwakkere in onze samenleving. 
 • Hoest in je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg.
 • Houdt voldoende afstand van elkaar, minstens een armlengte en raak elkaar niet aan. 

Voor onze hondenschool betekend dit dat ik ook jullie honden niet zal aanraken.

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. 
 • Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.

Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.

Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Dat geldt ook voor Noord-Brabant.

Vanaf donderdag 12 maart wordt deze informatie aangevuld en worden de vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen op Rijksoverheid.