Praktijk training

De paden op de lanen in!

In deze praktische cursus gaan we wat we geleerd hebben in de praktijk brengen. Een leuke uitdaging voor cursisten die al het een en ander aan cursussen hebben gedaan, maar ook voor jonge honden is deze cursus geschikt. We maken groepjes op basis van niveau en leeftijd.

Wat houd het in 

4 weken lang gaan we trainen op verschillende locaties, deze locaties worden gekozen aan de hand van de groep. Normaal doen we 1 les in de stad, 1 in het bos, 1 in een dorp en 1 in het veld. Maar het kan zomaar zo zijn dat wanneer jullie graag in het bos oefenen we gewoon 4 keer naar het bos gaan. Afhankelijk van waar de nood het hoogst is en altijd in overleg. 

We trainen op de hondenschool natuurlijk bij ons op het veld, een veilige omgeving waar je eindeloos kunt oefenen. Thuis is het dan vaak lastig om met die oefeningen aan de slag te gaan, want hoe doe je dat als de situatie zo anders is dan op het veld? Hoe doe je dat met al die afleidingen van de buitenwereld, en hoe kun je je hond helpen hiermee om te gaan? Op het veld treed vaak een bepaalde gewenning op. We proberen ook hier voor afleiding te zorgen maar de afleidingen die jullie tijdens de dagelijkse wandelingen tegenkomen zijn vaak moeilijk te evenaren, nu dus niet meer! We spelen direct in op die dingen waar jullie tegenaan lopen. 

Het leuke is dat je je hond ook gaat zien in omgevingen die hij misschien helemaal niet gewend is. Hij zal dan ook ander gedrag laten zien dan wat jij van hem gewend bent, zo leer je elkaar dus nog beter kennen! 

Locaties worden later gekozen aan de hand van de groep. We blijven wel nabij ons trainingsveld in Wijnandsrade, omgeving Heerlen, Nuth, Landgraaf, Kerkrade, Brunssum. Of onze basis in Nieuwstadt, omgeving Susteren, Sittard, Echt, Born, Urmond, Geleen. Zodat we geen uren hoeven te rijden.