Pré Puber Cursus

Hoe ver kan ik gaan?

Pré Pubers, de naam zegt het al, voor jonge honden die nog net geen Puber zijn. Deze cursus sluit aan op de puppy cursus, we begeleiden u en uw hond tijdens deze (soms moeilijke) levensfase.

Uw pup wordt ouder en dat gaat gepaard met allerlei ontwikkelingen, ook in het brein van uw pup. De eerste weken dat u uw pup in huis hebt vliegen voorbij, daarna breekt al snel de tijd aan van uitproberen. U en uw gezin zullen flink getest worden, uw puppy is beland in de fase waarin hij gaat uitproberen hoe ver hij kan gaan. Hoe houd u deze periode leuk en interessant, ook hier nemen we u mee in de belevingswereld van uw pup, wat gebeurt er allemaal in dat brein en waarom laat uw hond ineens ander gedrag zien dan voorheen?

 

dog-3952506_1920
dog-1123016_1920
Wat gaan we doen

We borduren voort op de puppy cursus, oefeningen worden steeds moeilijker en er zullen een aantal nieuwe oefeningen bij komen. Daarnaast is er veel aandacht voor de problemen waar u als baasje tegenaan loopt, we geven uitleg over hoe en waarom deze problemen ontstaan zodat u ook begrijpt waarom uw hond bepaald gedrag laat zien. Daarnaast gaan we verder met socialisatie. Socialisatie stopt niet bij 12 weken maar er is wel een belangrijk verschil, pups van 12 weken en ouder gaan namelijk steeds meer angst ontwikkelen, blijf dus vooral doorgaan met socialiseren zodat eerder opgedane ervaringen positief blijven.

Voor wie?
  • Honden die bij ons de puppy cursus hebben doorlopen
  • Honden in de leeftijd van 5 t/m 8 maanden
  • Honden die elders de puppy cursus hebben gedaan en graag verder willen trainen
  • Honden die nog geen cursus hebben gevolgd maar wel de juiste leeftijd hebben.